AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI

Sağlıklı Beslenme Okul projesi kapsamında okulumuz öğrencilerimize sınıflarda “Ağız ve Diş Sağlığı” konusunda eğitim verildi.

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından T.C.Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürütülen koruyucu ağız ve diş sağlığı çalışmaları kapsamında Karasu Toplum Sağlığı çalışanları Eğitim Birimi Sorumlusu Yeliz Ateş MAZLUM ve Ebe ANermin ÇAKIR’ ın hazırladığı “Ağız ve Diş Sağlığı konulu seminerde öğrencilerimize diş yüzeyine uygulanan florürün, çürük oluşumunu önleyici etkisi bilimsel olarak kanıtlandığını, her yaşta güvenle kullanılabilen florürlü vernik, okullarda uygulanabilecek en uygun koruyucu yöntemlerden biri olduğu anlatıldı.

Öğrencilere konu ile ilgili büroşür dağıtıldı, video gösterimi yapıldı. Öğrencilerin soruları ile eğitim sona erdi.

Fotoğraflar için tıklayınız.

Yayın: 15.12.2023 - Güncelleme: 15.12.2023 12:03 - Görüntülenme: 66